Copy
Nieuwsbrief september 2016
View this email in your browser

Nieuwsbrief Paardensportvereniging “de Veldruiters”

Hierin vind je onder andere informatie over komende activiteiten, worden informatieve weetjes uitgewisseld en worden activiteiten kort geëvalueerd. 

Jeugdbestuur
Het bestuur zou het mooi vinden als er weer een jeugdbestuur komt om leuke activiteiten voor de jeugd te organiseren. We zoeken een paar jeugdleden die het leuk vinden om met hulp van het bestuur een aantal jeugdactiviteiten te organiseren. Het gaat om het verzinnen van een leuke activiteit en het uitwerken en uitvoeren daarvan.
Lijkt het je leuk om deel te nemen aan het jeugdbestuur geef je dan op door een mail te sturen naar bestuurveldruiters@gmail.com!
 

Concours 2016
Het is alweer even geleden, maar we kunnen tevreden terug kijken op ons jaarlijkse concours op het terrein van de Familie van Winden. Al die maandenlange voorbereidingen van de commissies hebben uiteindelijk tot een mooi en strak concours geleid. Op de dag zelf heeft het weer ook goed meegewerkt en is alles vlekkeloos verlopen. Mede door alle leden, vrijwilligers en sponsoren hebben we weer een mooi bedrag bij elkaar gekregen voor de club.

Het concours werd afgesloten met een spetterende reünie waar een paar honderd leden en oud-leden aanwezig waren. Er werden lovende woorden gesproken door de burgemeester en de hoek met geschiedenis van de club gaf aanleiding tot mooie verhalen. Ook de powerpointvoorstelling van oude foto’s viel erg goed in de smaak. Nadat iedereen grotendeels had bijgepraat ging het los op de dansvloer. Tot in de vroege uurtjes werd er goed gefeest om ons 50-jarig jubileum te vieren!

KNHS dressuurwedstrijden
Dit jaar hebben we in het outdoorseizoen 5 succesvolle KNHS dressuurwedstrijden georganiseerd. In totaal zijn er ruim 350 proeven verreden, een hele mooie score! We hebben bijna altijd geluk gehad met het weer waardoor de sfeer onder het publiek en de ruiters heel gezellig was. We hebben zelfs in de wandelgangen gehoord dat ruiters graag bij ons komen starten, omdat de sfeer zo gemoedelijk is. Dat is natuurlijk mooie reclame voor onze club.

Binnenkort gaan we voor volgend jaar een planning maken van de nieuwe wedstrijddata. Hopelijk kunnen we in 2017 ook af en toe een wedstrijd op zondag organiseren. Het afgelopen jaar bleek de wedstrijdkalender op de zondagen al zo vol te zitten dat het voor ons gunstiger was om naar de zaterdagen uit te wijken. We streven ernaar om volgend jaar een beetje af te wisselen.

Bij het organiseren van een wedstrijd komt wel wat kijken en natuurlijk kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. We zijn erg blij met de versterking op het wedstrijdsecretariaat door Esther Peek en Bernice Vermeulen. Maar ook iedereen die achter de bar en op het terrein heeft geholpen willen we bedanken. Mocht je volgend jaar een paar uurtjes beschikbaar zijn om te helpen laat dit dan weten aan het bestuur, of stuur een mailtje naar secretariaatveldruiters@gmail.com!
Klik op de foto om de video af te spelen.
Afscheid Pauline
Woensdag 31 augustus vond na de laatste lessen het afscheid van Pauline plaats. Zij heeft zo'n 10 jaar les gegeven op de woensdagavond bij de paarden. Bij elk soort weertype, wind en regen, ze was er altijd! Er waren veel mensen aanwezig, het was een gezellige avond ondanks het afscheid!
Pauline, heel erg bedankt voor alle lesuren en veel succes in het verdere "paardenleven", het ga je goed!!
Nieuwe instructie woensdagavond
Afgelopen woensdag heeft de laatste proefles voor de keuze van onze nieuwe instructie plaatsgevonden. We hebben alle evaluatieformulieren en top-3's geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat Daphne de meeste stemmen heeft gekregen. Daphne heeft erg veel zin om bij ons aan de slag te gaan en begint aanstaande woensdag. We wensen jullie veel rijplezier!
Clubkampioenschappen
Op zaterdag 15 oktober houden we weer onze clubkampioenschappen! Iedereen is van harte welkom om mee te doen, wel of geen startkaart, het is juist als training bedoeld!

Er wordt eerst een dressuurproefje gereden die door een officiële jury wordt gejureerd. Daarna zal er voor degene die het leuk vinden onder begeleiding een parcourtje worden gesprongen, ieder op zijn eigen hoogte! Heb je de afgelopen 2 jaar officieel een parcourtje gesprongen dan moet je op deze hoogte springen, anders mag je 20 cm onder jouw officiële hoogte springen!

De kosten zullen komen op 3,50 per onderdeel.

Ook willen we dit jaar een proefje en een vaardigheid voor de menners opzetten!

Geef je op bij fauvevanbemmel@hotmail.com met de vermelding van je eigen naam en die van je paard/pony, categorie van je pony, klasse dressuur, hoogte springen, en of je een startkaart hebt. 

Crosstraining Renswoude
Op vrijdag 21 oktober eind van de middag willen we weer een crosstraining in Renswoude houden! De training wordt gegeven door Fauve van Bemmel. Het is voor iedereen mogelijk om mee te doen, dus ook als je geen cross- of springervaring hebt! De kosten hangen af van het aantal deelnemers, maar zullen rond de 17 euro komen. Geef je op bij fauvevanbemmel@hotmail.com

Prijsvraag camping Boszicht
Lijkt het jou leuk om met je paard een gratis weekendje te verblijven op camping Boszicht in Laag Soeren?
Beantwoord dan nu de volgende prijsvraag:

Waarom verdienen juist jij en je paard dit gratis weekendje weg?
Heb je iets meegemaakt of kom je juist weinig in de bossen? Of wil je er gewoon even tussenuit?!
Beargumenteer de vraag goed en stuur je antwoord naar: bestuurveldruiters@gmail.com
Wie weet rijd jij binnenkort wel door de bossen en over de heide!!

Maandelijkse springles van Danique
Voor iedereen die het leuk vindt om af en toe een springles mee te rijden hebben we tot het einde van het jaar maandelijks een springles van Danique ingepland. Pony's en paarden en van beginners tot gevorderd, iedereen kan meerijden!

Wat: clubles springen van 45 minuten voor Veldruiterleden (max 3 ruiters per les).
Wanneer: 22 oktober, 12 november en 17 december, vanaf 9.00u
Kosten: 12,50 per keer (je krijgt per kwartaal een factuur voor de lessen die je hebt meegereden).
Opgeven: via een mail naar bestuuurveldruiters@gmail.com waarin je aangeeft wat je niveau is en of je met een paard of pony rijdt. Afmelden voor de les kan tot een week van tevoren (9u de zaterdag ervoor, bij afmelding na die tijd ben je nog steeds lesgeld verschuldigd). Voorkeur voor een tijd en indeling samen met andere ruiters kun je bij aanmelding doorgeven. We zullen proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Kampioenschappen viertal pony's
27 augustus heeft een viertal van de Veldruiters meegedaan met de Hippiade in Ermelo. Het team bestond uit Jantine Vernooij, Sarah van Dijk, Sophie van Dijk, Laura Sturkenboom en Fleur de Jong. Ze kwamen uit in de categorie D, klasse L. Helaas zijn ze geen kampioen geworden, maar ze hebben wel een hele leuke dag gehad!
Veldruiters Mathijs van Jaarsveld en Feyoena de Beaufort zijn door naar de finale in de categorie enkelspan met de Jeugdmarathon op Paard&Koets! Gefeliciteerd!
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Overzicht lessen Jesse
Dit jaar zijn we gestart met maandelijkse lessen van Jesse Teune. Inmiddels zijn we al een aardig eind op weg in 2016 en nog steeds is er een trouwe club van leden die maandelijks inspiratie opdoet bij de lessen van Jesse. Voor de rest van 2016 zijn de lessen ingepland op:
1 oktober
5 november
3 december

Wil je ook een keertje meerijden met een les van Jesse, dan kun je mailen naar bestuurveldruiters@gmail.com. De kosten voor een losse les zijn 12,50 en worden achteraf per factuur betaald.
Algemene ledenvergadering
Op 3 november staat de najaars algemene ledenvergadering gepland. We zullen dan in ieder geval stemmen over het voorstel om het lesgeld te verhogen zodat de lessen kostendekkend kunnen zijn. Graag horen we jullie mening daarover. De ALV begint om 20.00 uur in de kantine.
Activiteitenkalender
  • Zaterdag 1 oktober: Dressuurles Jesse Teune
  • Zaterdag 15 oktober: Clubkampioenschappen
  • Vrijdag 21 oktober: Crosstraining
  • Zaterdag 22 oktober: Springles Danique Vermeulen
  • Donderdag 3 november: Algemene Ledenvergadering
  • Zaterdag 5 november: Dressuurles Jesse Teune
  • Zaterdag 12 november: Springles Danique Vermeulen
  • Zaterdag 3 december: Dressuurles Jesse Teune
  • Zaterdag 17 december: Springles Danique Vermeulen
  • Vrijdag 13 januari: Stamppotreceptie
Copyright © 2016 De Veldruiters, All rights reserved.


This email was sent to esther_peek@live.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Veldruiters · Weerdenburgselaan 6c · Werkhoven, 3985 SE · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp