Copy
Nieuwsbrief mei 2016
View this email in your browser

Nieuwsbrief Paardensportvereniging “de Veldruiters”

Hierin vind je onder andere informatie over komende activiteiten, worden informatieve weetjes uitgewisseld en worden activiteiten kort geëvalueerd. 

Jubileumjaar
Zoals jullie weten zitten we in het jubileumjaar, omdat de club 50 jaar bestaat!
We hebben al een aantal leuke en leerzame activiteiten georganiseerd vanuit de commissie:

Paard 2015
De theorie avond van Jesse Teune
Proefgericht rijden met Jeroen de Bree & Xander Noë
Crosstraining van Merel Blom
BE informatie van Verkeersschool Noordam, trailer-check van Ko v/d Berg en trailerladen clinic van Florence Faber

Alle activiteiten waren enorm geslaagd!

En niet te vergeten, er wordt nog een jubileumfeest georganiseerd! Het feest vindt plaats op 4 juni 2016 na het concours, dat overigens ook voor het 15e jaar georganiseerd wordt! Dat is dus reden voor dubbel feest. Schrijf de datum in je agenda. Je kunt je nog opgeven via Facebook of een mail sturen naar info@veldruiters.nl.

De jubileumcommissie 

Activiteiten afgelopen maanden
Op 8 januari is de stamppot receptie gehouden. De kantine was goed gevuld en iedereen heeft weer heerlijk gegeten. 

Vanaf 9 januari gingen de maandelijkse lessen van Jesse Teune van start. 

We zijn inmiddels alweer een aantal lessen met Jesse Teune verder. Maandelijks komt Jesse bij ons op zaterdag lesgeven. In die lessen staan houding en zit en het bewustzijn hiervan centraal. De lessen worden nog steeds erg goed bezocht.  Onlangs was er zelfs een zaterdag waarop er maar liefst zeven lessen gegeven werden! De meeste lessen zijn onder het zadel. Het is, voor diegene die hiervan nog niet op de hoogte waren, ook mogelijk om les te krijgen in het goed longeren van je paard/pony. Jesse is een leerling van Lammert Haanstra geweest en weet veel van het longeren af. Wie weet kan hij je tips geven om je paard nog effectiever te longeren. Ook heeft Jesse aangegeven les te willen geven met daarbij gebruikmaking van de cavalleti´s. Jij zelf als ruiter, maar ook je paard wordt meer bewust van het plaatsen van zijn benen en leert goed te coördineren.

Mocht je dit leuk vinden om onder leiding van Jesse te doen geef dit dan aan tijdens je aanmelding via een email aan Marijn Struiksma (via bestuurveldruiters@gmail.com).

Goed om te weten: De lessen van Jesse Teune mogen eenmalig zonder lidmaatschap meegereden worden! De kosten zijn 12,50 per les en de eerstvolgende les is 11 juni.

Theorieavond Jesse Teune
Clinic Jeroen de Bree en Xander Noë:
Nieuwe proeven, blijven rijden voor harmonie

Op 10 april heb ik meegedaan aan de clinic van Jeroen en Xander. Jeroen hielp je met losrijden en Xander heeft met jou een proefje gereden en gejureerd. Daarna hielp Xander je nog met een paar oefeningen. Ik vond het heel leuk en leerzaam. Het was ook goed geregeld. Je kon echt zien dat ze er verstand van hadden. Als het proefje niet lukte ging Xander je gewoon helpen. Door de proef heen gaf Xander ook aanwijzingen en gelijk noemde hij het cijfer en waarom dat cijfer. Dat is heel handig want dan weet je gelijk wat je verkeerd doet. Ik zou dit echt wel vaker willen doen!
Groetjes Fleur de Jong
Op 9 april was de Crosstraining in Renswoude op crossterrein ' de Schalm'. In het kader van het jubileumjaar werd de Crosstraining dit jaar gegeven door niemand minder dan olympisch atlete Merel Blom! In kleine groepjes variërend van niveau coachte Merel de deelnemers over de hindernissen heen! Natuurlijk mocht de waterbak ook niet ontbreken! Het was een heel leuke, leerzame en zonnige dag!
Teamdag 23 april
BE/trailer informatiemiddag 30 april
Klik op de foto voor een impressie van deze geslaagde middag.
In het weekend van 20 t/m 22 mei werd het Veldruiterkamp gehouden.
Ook dit jaar hebben we weer gekozen voor de locatie in Laag Soeren. De camping is zo'n fijne plek voor de deelnemers en de paarden. Ook  de omgeving is zo uitgestrekt dat we nog lang niet uitgekeken zijn! Elk jaar worden er wel weer nieuwe ruiterpaden ontdekt!

Dit jaar was het thema ' heel Veldruiters bakt'. Alle deelnemers hadden de opdracht meegekregen een klein tapas gerechtje te maken. Nadat iedereen een mooi schort ontvangen had, kon het bakken beginnen! Het resultaat was verbluffend! Wat waren er heerlijke gerechten gemaakt! Er was meer dan genoeg!

Naast het bakken was er natuurlijk ook nog volop gelegenheid om te paardrijden in de bossen! Met of zonder gps-systeem op de telefoon!! We hebben wilde zwijnen, herten, reeën, schapen en zelfs wilde paarden gespot!!

Iedereen heeft weer enorm genoten!  Volgend jaar weer een nieuw kamp met een nieuw thema! Ga je ook (weer) mee?!
Nieuwe dressuurproeven
Per 1 april zijn de nieuwe dressuurproeven ingegaan. Er is een nieuwe klasse toegevoegd, klasse BB. Deze is niet verplicht, maar maakt de stap naar de klasse B minder groot. Verder zijn er een aantal wijzigingen. Zo mag men in de klasse L zelf kiezen tussen lichtrijden of doorzitten, wordt halsstrekken in alle proeven tot en met Z2 gevraagd en beginnen alle proeven met binnenkomen op de AC-lijn.
Zomerstop lessen
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 24 maart j.l. is besproken dat we momenteel structureel een tekort hebben tussen de inkomsten uit het lesgeld en de kosten voor de lessen. Zoals jullie in de notulen hebben kunnen lezen ligt er voor de najaarsvergadering een voorstel om het lesgeld met 0,50 per les te verhogen vanaf volgend jaar.
Een andere maatregel die meteen in is gegaan is het inlassen van een zomerstop en een winterstop. Hiermee besparen we een aantal lessen. De lessende leden zullen tijdig een mail krijgen met de data van de zomerstop.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Activiteitenkalender
  • Zaterdag 4 juni: Concours Hippique
  • Zaterdag 4 juni: Reunie
  • Zaterdag 11 juni: Les Jesse Teune
  • Zaterdag 25 juni: Les Jesse Teune
  • Zaterdag 23 juli: KNHS Dressuurwedstrijd pony's en paarden
  • Zaterdag 6 augustus: Les Jesse Teune
  • Zaterdag 20 augustus: KNHS Dressuurwedstrijd pony's en paarden
  • Zaterdag 27 augustus: Les Jesse Teune
  • ??  September: Crosstraining
  • Zaterdag 10 september: KNHS Dressuurwedstrijd pony's en paarden
Copyright © 2016 De Veldruiters, All rights reserved.


This email was sent to esther_peek@live.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Veldruiters · Weerdenburgselaan 6c · Werkhoven, 3985 SE · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp