Nieuwsbrief december 2019
View this email in your browser

Nieuwsbrief Paardensportvereniging “de Veldruiters”

Hierin vind je onder andere informatie over komende activiteiten, worden informatieve weetjes uitgewisseld en worden activiteiten kort geëvalueerd. 

Even voorstellen
Sinds november hebben we 2 nieuwe bestuursleden. Hieronder stellen zij zich voor:
Marion Vermeulen
Ledenadministratie (Secretaris)
Als Veldruiter van het eerste uur dacht ik, "Dit is een mooi moment om mijn steentje bij te dragen binnen het bestuur van de vereniging". De nieuwe springinstructie bouwt zelf het parcours, dus die taak zit er voor mij na veel jaren op. Bestuurlijk heb ik ervaring opgedaan bij DAH regio West. Een nieuwe uitdaging, de ledenadminstratie dichtbij huis. Als mensenmens en paardengek hoop ik veel leden te mogen inschrijven en te ontmoeten tIjdens de activiteiten en/of in de kantine op de lesavonden. Mij werd gevraagd wat ik kan betekenen voor de club. Als actief lid (Dressuur, springen en crossen, sorry menners) sta ik tussen de leden en kan ze vertegenwoordigen binnen het bestuur.
Agatha Sterken
(Algemeen bestuurslid)
Na jaren zelf lid te zijn geweest van de Veldruiters en actief te zijn geweest in het jeugdbestuur met alle nodige kampen, spelletjesmiddagen etc. georganiseerd te hebben, heb ik een “tussenstop” gehad door alle drukte met werk en gezin.  
Maar gelukkig blijkt het paardenbloed toch in de familie te zitten en rijdt onze dochter Lara inmiddels al een paar jaar ook bij de Veldruiters en word je als ouder vanzelf weer betrokken bij de vereniging.  
Toen er dan ook gevraagd werd of ik in het bestuur van de Veldruiters zou willen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Wat ik denk toe te voegen? Ik denk dat het belangrijk is dat er ook iemand in het bestuur zit die betrokken is bij de ponyruiters en zo de schakel kan zijn tussen de ruitertjes en het bestuur.  
Nieuwjaarsborrel
Maandagavond 13 januari is het weer tijd voor de nieuwsjaarborrel! Deze vindt plaats tijdens de ponylessen, vanaf 18.15 uur. Je bent van harte welkom om samen met ons te proosten op het nieuwe jaar! 
Afscheid Eva en Nathalie
Tijdens de ALV afgelopen november hebben we afscheid genomen van Eva en Nathalie. Na hun jarenlange inzet in het bestuur hebben zij besloten dat het tijd is voor verandering. Wij willen hun ontzettend bedanken voor hun enthousiasme, daadkracht en de gezellige tijd. 
 
Veldruitercompetitie
Zaterdag 14 september was de finaledag van de Veldruitercompetitie. Net als voorgaande keren waren er mooie prijzen te winnen. Uiteindelijk hebben 18 paardenruiters en 6 ponyruiters gestreden in de competitie voor de (geld)prijzen. 
Clubkampioenschappen
Zaterdag 26 november organiseerde het Jeugdbestuur de Jaarlijkse Clubkampioenschappen. 
De kampioenen van 2019 zijn:
  Wedstrijdruiters Niet-wedstrijdruiters
Paarden Daphne Rutgers Tanja Elberse
Pony's Sarah van Dijk Lise Wieman

Daphne Rutgers was de beste dressuurruiter van de dag en heeft een les van Marian Dorresteijn gewonnen.  
De beste springruiter van de dag was Marion Vermeulen en won doordoor een les van Willeke van Vulpen. 

Gefeliciteerd dames!
Afscheid ponyinstructie Kim
We hebben 9 december, op de één na laatste ponyles van 2019 met een mooi bos bloemen, een cadeau en warme chocomel met koekjes, afscheid genomen van onze instructrice Kim Leen.
Na 3 mooie jaren lesgeven aan onze ponyleden gaat Kim zich weer wat meer focussen op de wedstrijdsport en het geven van privélessen.

We willen bij deze Kim bedanken voor haar inzet bij de Veldruiters. 
Dressuurlessen Xander Noë
Nieuw: dressuurlessen op donderdag!

Naast de ponylessen op de maandag en de paardenlessen op de woensdag, starten we vanaf donderdag 7 november met extra dressuurlessen. Deze lessen zullen om de week plaatsvinden en worden verzorgd door Xander Noë. Het zullen lessen van een uur betreffen met bij voorkeur 4 ruiters.

Wil je meer informatie of je opgeven voor de lesavond, mail dan naar bestuurveldruiters@gmail.com

Instructie gezocht
We zijn op zoek naar een enthousiaste, inspirerende allround en gediplomeerd instructeur of instructrice voor onze ponyleden op maandagavond (2-3 lessen).

De ene week is er dressuurles en de andere week springles.
We zoeken iemand die een mix van de basis (spelenderwijs) tot en met wedstrijdgerichte oefeningen/trainingen kan geven. De leeftijd van de ponyleden varieert van 7 tot 18 jaar en het niveau van Bixie tot M/Z.

Ben jij of ken jij iemand die deze uitdaging met twee handen wil aanpakken, dan horen wij het graag via bestuurveldruiters@gmail.com

Rabo ClubSupport
Ondanks dat we als vereniging dit jaar weinig aandacht aan de promotie van de Rabo ClubSupport hebben besteed, is er € 634,80 opgehaald. Dat is weer een mooie opbrengst.
Winterstop clublessen
De winterstop van de clublessen vindt plaats in de weken 52 en 1 (23 december t/m 5 januari). Vanaf 6 januari worden de lessen hervat. 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Wedstrijdkalender 2020
KNHS dressuurwedstrijden pony's en paarden.
Vrijdag 10 april
Zaterdag 11 april
Zaterdag 2 mei
Vrijdag 22 mei
Zaterdag 23 mei
Zondag 14 juni
Zondag 12 juli
Zaterdag 12 september 
(Laatste wedstrijd van het seizoen en finale van de Veldruitercompetitie)
Algemene ledenvergadering
De notulen van de ledenvergadering van donderdag 7 november vind je hier
Activiteitenplanning 2020
  • Nieuwjaarsborrel
  • Proefgerichte clinic
  • Oefenspringen
  • Veldruiterkamp
    (Pinksteren, 29 mei - 1juni)
  • Crosstraining (mei/juni)
  • EHBO-avond
  • TREC
  • Clubkampioenschappen
We zoeken nog hulp bij de organisatie van deze activiteiten. Lijkt het je leuk om te helpen (bij de voorbereiding of op de dag zelf)? Laat het ons weten!
Copyright © 2019 De Veldruiters, All rights reserved.
Ons e-mailadres is:
bestuurveldruiters@gmail.com
unsubscribe from this list    update subscription preferences