Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Paardensportvereniging “de Veldruiters”

Hierin vind je onder andere informatie over komende activiteiten, worden informatieve weetjes uitgewisseld en worden activiteiten kort geëvalueerd. 

Stamppotreceptie
Op 8 januari staan er weer heerlijke stamppotten klaar in de kantine om het nieuwe jaar in te luiden. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. Kosten bedragen €7,50. We hopen op het nieuwe jaar te klinken met alle leden, partners en ouders. Opgeven kan tot 4 januari. Geef ook aantal personen door! Mail naar: bestuurveldruiters@gmail.com
We zien jullie graag op 8 januari!

Activiteiten afgelopen maanden
Er zijn weer veel activiteiten geweest. Op 15 augustus kwam Marian Dorrestijn bij ons op de club een dressuurclinic geven. Veel leden hadden zich opgegeven voor deze clinic om eens te ervaren hoe Marian les geeft en wat voor een tips en aanwijzingen ze allemaal geeft. Een zeer leerzame en leuke clinic.

Op 29 augustus was er weer een cross-training georganiseerd door Fauve. Ook deze clinic werd zoals elke keer enthousiast ontvangen. Er werd als afsluiting zelfs gezwommen!
Clinic Nathaly Menkveld
Al vrij snel daarna was de Working Equitation clinic verzorgd door Nathaly Menkveld. Op 3 oktober was zij bij ons op de club. Ze had van allerlei attributen meegenomen. Na een uurtje oefenen met deze obstakels werd er een parcours gereden. Het zag er erg leuk uit en de paarden deden erg hun best. We denken er nog over na om Nathaly nogmaals uit te nodigen.
Klik op de video hiernaast voor een impressie!
Op 10 oktober was er de jaarlijkse onderlinge wedstrijd georganiseerd door Fauve en Jantine. Bernice Vermeulen mag zich een jaar lang clubkampioene noemen! Wat hadden we mooi weer tijdens deze extra feestelijke dag! Na prijsuitreiking volgde er namelijk de feestelijke opening van de opgeknapte kantine en was het tevens de kick-off van het jubileumjaar! Nadat Hennie Peek, als een van de oudste leden, de kantine geopend had, was het tijd voor een stuk taart en een drankje.
Lessen Jesse Teune
In september maakten we kennis met Jesse Teune. Een aantal leden kregen al privéles van hem en hadden het idee geopperd om hem ook eens op de club uit te nodigen. Hier hebben we gehoor aan gegeven. En met wat voor een resultaat! De clinic op 19 september was een groot succes! Jesse gaf veel aanwijzingen en opmerkingen over houding, zit en het rijden in het algemeen. Ook de mensen langs de rijbak werden betrokken bij de clinic. Mede doordat deze clinic zo geslaagd was, hebben we in overleg met Jesse besloten hem voor een maandelijkse clubles te vragen.

De eerste 2 lessen zijn inmiddels geweest en waren erg leuk en leerzaam. De laatste keer hadden we maar liefst 6 lessen! Doordat we nu een headset hebben voor de microfoon is het voor het publiek ook leerzaam om te komen kijken. Ben je nieuwsgierig, kom dan gezellig even kijken bij een volgende les.
Hieronder vind je de voorlopige planning voor volgend jaar:
9 januari
6 februari
5 maart
2 april

Wil je graag een keer meerijden, dan kan dat, de kosten zijn 12,50 per les. Opgeven kan via bestuurveldruiters@gmail.com
Extra clubles op donderdag
Vanaf donderdag 14 januari 2016 wordt er voor een proefperiode van 4 weken elke donderdag om 19:00 uur een extra clubles gegeven door een nieuwe instructrice! Als blijkt dat er genoeg leden zijn die willen lessen op donderdag wordt dit een vaste lesavond. Keesje den Hollander is Orun 4 gediplomeerd dressuurinstructrice en heeft veel ervaring in het opleiden van (jonge) paarden en ruiters t/m Z2 niveau (www.hetsoepelepaard.nl). Ze vindt het leuk om iedere combinatie aanwijzingen op maat te geven om paard en ruiter op een eerlijke manier te verbeteren. Wil je deelnemen aan een proefles neem dan contact op met het bestuur via bestuurveldruiters@gmail.com
Vrijwilligers gevraagd
Voor diverse activiteiten, gedurende het jaar zijn wij opzoek naar enthousiaste vrijwilligers. Kom je een dagje helpen met bijvoorbeeld het secretariaat op een wedstrijd, als ringmeester of barman/vrouw tijdens een clinic of wedstrijd?
 
Om al die leuke activiteiten voort te zetten hebben we uitbreiding nodig van het aantal vrijwilligers.

Tevens willen we onze trouwe vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet en hopen nog met regelmaat op hen te mogen rekenen. 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Activiteitenkalender
 • Vrijdag 8 januari: Stamppotreceptie
 • Zaterdag 9 januari: Les Jesse Teune
 • Vrijdag 22 januari: E-Rijbewijs informatieavond 
 • Zaterdag 6 februari: Les Jesse Teune
 • Vrijdag 12 februari: Theorieavond Jesse Teune
 • Zaterdag 5 maart: Les Jesse Teune
 • Zaterdag 19 maart: Proefgericht rijden Jeroen de Bree & Xander Noë
 • Zaterdag 9 april: Crosstraining Merel Blom
 • Zaterdag 16 april: KNHS dressuurwedstrijd
 • Zaterdag 23 april: Teamdag
 • Zaterdag 30 april: Les Jesse Teune
Jubileumjaar
Zoals jullie weten zitten we midden in het jubileum jaar van de Veldruiters! Dat betekent dat er dit jaar extra activiteiten georganiseerd zullen worden met natuurlijk aantrekkelijke acties. Er is een jubileum commissie samengesteld die deze activiteiten gaat organiseren. De commissie bestaat uit Marion Vermeulen, Marion Verhagen, Manon van Brakel, Willemijn Oskam & Joyce Jansen. Mocht je nog ideeën of tips hebben, laat het dan de commissie weten.

Wat hebben we, buiten de standaard jaarlijkse activiteiten, op de planning staan? We starten met een informatieavond E-rijbewijs van verkeersschool Noordam (daar hangt natuurlijk een jubileumactie aan). Daarnaast wordt er een theorie avond met Jesse Teune gepland, een crosstraining van Merel Blom (opgenomen in het Olympisch kader eventing), een clinic proefgericht rijden met de nieuwe dressuurproeven door Jeroen de Bree & Xander Noë en een APK dag voor paard & ruiter (met o.a. een zadelmaker, dierenarts, osteopaat, paarden masseur, flex chair training en trailer APK).

En niet te vergeten, er wordt een jubileum feest georganiseerd! Het feest vindt plaats op 4 juni 2016 na het concours, dat overigens ook voor het 15e jaar georganiseerd wordt!! Schrijf de datum vast in je agenda! Via e-mail, Facebook en de nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte over al deze jubileum activiteiten. Het gaat een spetterend jaar worden!
 
De jubileum commissie
Bereikbaar via jubileumveldruiters@gmail.com
Copyright © 2015 De Veldruiters, All rights reserved.
Ons e-mailadres is:
bestuurveldruiters@gmail.com
unsubscribe from this list    update subscription preferences