Nieuwsbrief voorjaar 2020
View this email in your browser

Nieuwsbrief Paardensportvereniging “de Veldruiters”

Hierin vind je onder andere informatie over komende activiteiten, worden informatieve weetjes uitgewisseld en worden activiteiten kort geëvalueerd. 

Een berichtje van de voorzitter
Update maatregelen coronavirus
Wellicht hebben jullie het al vernomen, de jeugd mag voorzichtig aan gaan starten met sporten. Na overleg met Handhaving Gemeente Bunnik is de eerste clubles met jeugd tot 18 jaar gestart. De ponylessen volgen in mei.

De overige bakleden kunnen middels een rooster inschrijven om hun paard individueel te trainen op accommodatie, met inachtneming van de maatregelen. 
Dit zijn de richtlijnen tot 19 mei 2020.

Klik hier voor meer nieuws over de geldende maatregelen vanuit de KNHS.
Verduurzaming
Voor sportaccommodaties is een subsidieregeling beschikbaar voor het verduurzamen van de accommodatie. Na overleg met de gemeente zijn ook de Veldruiters aan het verduurzamen gegaan. Zo hebben we sinds kort zonnepanelen op het dak van de kantine, een grote, energiezuinige koelkast en nieuwe baklampen. 

Terrein
Naast de verduurzaming, is ook extra onderhoud gepleegd. De rijbak is flink onder handen genomen en heeft een nieuwe laag gekrijgen. Ook het pad is opknapt en alle gaten zijn gevuld. 
Gewonnen prijs verzilverd
Blij verrast op de clubkampioenschappen van 2019 mocht ik, Marion, een tegoedcheque voor de springclinic van Willeke van Vulpen in ontvangst nemen. Het duurde even voor ik hem heb verzilverd. Nu je wel privéles mag rijden en de clublessen stil liggen, dacht ik, dit is het moment. Daar ik met mijn paard Wo (de springkampioen) voorzichtig ben dacht ik, ik ga de les nemen met mijn heftige Haf Valentin Tiff. Ik had haar wat extra magnesium gegeven (en zelf wat bachdruppels) in de hoop dat ze zich zou gedragen.

Het werd een fijne les, met veel vertrouwen konden we na de trainingslijntjes het parcours springen, al was het sportveld met kinderen die aan het vliegeren waren nog wel een dingetje.
Dank je wel jeugdbestuur en Willeke.
De volgende kampioenschappen schrijf ik Valentin Tiff ook in voor het springonderdeel.
Tips van de redactie
Nu clublessen geannuleerd zijn en privelessen ook niet altijd mogelijk meer zijn, zullen we een andere manier moeten vinden om lekker met je paard of pony aan het werk te gaan. Gelukkig is op internet genoeg inspiratie te vinden. Hieronder een paar tips:
Op de website van de KNHS staan diverse instructievideo's van verschillende bekende paardensporters en bondscoaches. 
Buitenrijden.nl, het nieuwe platform voor buitenrijdende paardensporters, deelt met regelmaat oefeningen uit 2 bijzondere takken van de paardensport: TREC en Working Equitation. 
Op Facebook is de openbare groep "Online instructie paardensport" aangemaakt, met vele tips en oefeningen van Lammert Laseur. 
Zomerstop clublessen
De zomerstop is nog niet bekend. Doordat de clublessen nu voor langere tijd geannuleerd zijn, is het bestuur met de instructie nog in beraad wat we met de vaste zomerstop doen. 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Wedstrijdkalender 2020 (onder voorbehoud)
KNHS dressuurwedstrijden pony's en paarden.
Zondag 14 juni
Zondag 12 juli
Zaterdag 12 september 

Let op, de Veldruitercompetitie is afgelast.
Algemene ledenvergadering
De ALV van 27 maart is geschrapt. De najaars-ALV vindt plaats op 6 november 2020.  
Activiteitenplanning 2020 (onder voorbehoud)
  • Proefgerichte clinic
  • Oefenspringen
  • Crosstraining
  • Clubkampioenschappen (26 september)
  • Veldruiterkamp (9-11 oktober)
We zoeken nog hulp bij de organisatie van deze activiteiten. Lijkt het je leuk om te helpen (bij de voorbereiding of op de dag zelf)? Laat het ons weten!
Copyright © 2020 De Veldruiters, All rights reserved.
Ons e-mailadres is:
bestuurveldruiters@gmail.com
unsubscribe from this list    update subscription preferences